Culinaire reis in Apulia - Italië

Culinaire reis in Apulia - Italië

8 dagen - van 9 tot en met 16 september 2017 voor € 1.599 per persoon. Bovendien krijg je als abonnee van Plus Magazine € 100 korting!

Ontdek de rijke cultuur en de overheerlijke Italiaanse keuken tijdens deze Plus-groepsreis. Vele typische gerechten uit het Middellandse Zeegebied vonden hun oorsprong in Apulia of Puglia. De keuken is eenvoudig maar toch bijzonder smakelijk!

DAG 1 Brussel - Apulia

Je verblijft in een masseria Caselli, een gerenoveerde oude boerderij typisch voor deze streek. Hier krijg je een introductie over hoe olijfolie gemaakt wordt en hoe de smaak ervan beïnvloed wordt door verschillende tussenkomsten tijdens het hele productieproces. Nadien kan je genieten van een aperitief en de typische Italiaanse keuken tijdens een welkomstdiner in de masseria.

DAG 2 Lokale markt - Romeinse boerderij - Kookles

Een bezoek aan de lokale markt, hier kan je een uitgebreid aanbod aan Italiaanse producten vinden, zoals wilde paddenstoelen, de eerste kastanjes van het seizoen, tomaten, witloof en nog veel meer. Daarna bezoek je een eeuwenoude boerderij met olijfoliemolen uit de Romeinse tijd. De reis gaat daarna verder naar de kust, waar je kan genieten van een lunch bestaande uit zeevruchten met zicht op de Adriatische zee. Na de lunch keer je terug naar de masseria voor jouw eerste kookles. Je leert er hoe je jouw eigen antipasti kan creëren. Voor het diner kom je alles te weten over de Pugliese wijn.

DAG 3 Altamura - Traditionele boerderij - Matera

Bezoek aan Altamura, waar nog volgens de oude traditie brood wordt gemaakt. Je brengt er een bezoek aan één van de oudste bakkerijen met een houtoven. Daarna reis je verder naar de regio Basilicata voor een bezoek aan de stad Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019. Matera staat bekend om haar ‘sassi’ of grotwoningen. Deze grotwoningen dateren uit de 8ste en 9de eeuw en behoren tot UNESCO werelderfgoed. Daarna gaat de reis verder naar Martina Franca, waar je kan kennismaken met een zuiderse traditie genaamd ‘passeggiata’ (een kleine avondwandeling) en kan genieten van een aperitief.

DAG 4 Kookles met klassieke Italiaanse chefs

Vandaag breng je de dag door in het gezelschap van authentieke Italiaanse grootmoeders en hun klassiek geschoolde chefkok-zonen in Martina Franca. Beide generaties delen met jou hun passie voor en hun ervaring met traditionele lekkernijen. ’s Avonds dineer je in het stadje Locorotondo.

DAG 5 Maglie - Lecce

Een bezoek aan Maglie, thuishaven van ‘Pastificio Benedetto Cavalieri’, één van Italiës meest bekende artisanale pastaproducenten. Na de lunch breng je een gegidst bezoek aan Lecce. Hier kom je meer te weten over de barokke architectuur en de typische papier-maché producten die hier vervaardigd worden. Het diner vindt plaats in een wijnbar.

DAG 6 Wijngaard - Kookles

Je leert de kneepjes van het vak van echte wijnboeren. Daarnaast krijg je ook een rondleiding door de wijngaard waar je meer te weten komt over het hele productieproces. Na de lunch, met verschillende lokale specialiteiten en wijn, keer je terug naar de masseria voor een kookles. Dit keer ligt de focus op de verwerking van olijven en olijfolie in een maaltijd.

DAG 7 Vrije dag

Ontbijt in de masseria. De rest van de dag kan je genieten van de omgeving. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 8

Terugreis. Je krijgt een flesje olijfolie alsook de gemaakte recepten cadeau.


Jouw Plus-prijs

8 dagen van 9 t.e.m. 16 september 2017 voor € 1.599 per persoon*

Bovendien krijg je als abonnee van Plus Magazine € 100 korting!


Meer informatie of reserveren?

→ Bel 016 50 22 22 of mail naar online@maretours.be of in jouw Mare Tours reiskantoor


Klik hier om onmiddellijk te reserveren (Klik op Data & Prijzen)


Pluspunten van deze reis:

  • Authentieke kooklessen met Italiaanse koks en La Mama
  • Diverse bezoeken en proeverijen van Italiaanse olijfolie
  • Gegidste rondleiding in Matera
  • Bezoek aan een van de oudste bakkerijen met een houtoven
  • Bezoek aan een van de meest bekende artisanale pastaproducenten
  • Vijf lunches waarbij je kennis maakt met de authentieke keuken
  • Vluchten, transfers, taksen, verblijf op basis van halfpension met extra lunches zoals beschreven in het programma, aperitief en welkomstdiner, toegangsgelden in Matera, lokale gidsen en Nederlandstalige reisbegeleiding zijn inbegrepen in de prijs.


*Prijs op basis van halfpension in een tweepersoonskamer exclusief dossierkost van € 25.
Single supplement € 155 per persoon
Optioneel: annulatie- en bijstandsverzekering aan 6,5% van de reissom.
Minimum 15 deelnemers vereist.
Meer informatie of reserveren?


→ Bel 016 50 22 22 of mail naar online@maretours.be of in jouw Mare Tours reiskantoor

→ Schrijf je in voor de infoavond op 18 mei 2017 om 19 uur in het Brussels Media Center, Raketstraat 50, 1130 Brussel. Stuur een mail naar promotie@plusmagazine.be of bel 02 702 70 90Klik hier om onmiddellijk te reserveren (Klik op Data & Prijzen)


  

Mare Tours is aangesloten bij het Garantiefonds reizen. Polisnummer 0511.0317.01/1883. Lees ook :
le partenaire des médias