Plus cruise Seine, dwars door Normandië

Plus cruise Seine, dwars door Normandië

CRUISE VOLGEBOEKT! 8 dagen - van 29 juli tot en met 5 augustus 2017 vanaf € 1.198 per persoon

CRUISE VOLGEBOEKT!

Een prachtroute
De seinecruise start in hartje Parijs!
Al varend op jouw viersterren hotelschip geniet je tijdens het diner van een magnifiek uitzicht op o.a. de beroemde Eiffeltoren en de schitterende bruggen over de Seine. Uiteraard zal ook een stadstour door Parijs niet ontbreken. Je ontdekt vervolgens de charme van gezellige Franse stadjes als Rouen, Vernon en Honfleur en het kunstenaarsdorpje Auvers-sur-Oise, waar Vincent van Gogh een aantal van zijn bekende schilderijen heeft geschilderd. Ook de indrukwekkende witte krijtrotskliffen aan de kust van Albâtre zijn een bezoek meer dan waard.
De dagexcursie D-day Invasiestranden van Normandië o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie T. Vermeij vormt het hoogtepunt van je cruise.
Hij werkte tot aan zijn pensioen bij Defensie. Gedurende bijna 40 jaar heeft hij in verschillende  functies kennis en ervaring opgedaan over de veiligheidssituatie in de wereld.
Jouw hotelschip
De Swiss Ruby is een intiem en sfeervol schip met 88 bedden. Dit schip kan over de kleinere waterwegen van Frankrijk varen en zelfs door Parijs.
De cabines van 11 m² zijn verdeeld over twee dekken. Op het Rubindek ligt de royale, sfeervolle panoramasalon met bar. Op het Smaragddek ligt het smaakvol ingerichte restaurant, waar elke dag de maaltijden worden geserveerd. De attente bemanning staat elke dag voor je klaar om het je helemaal naar je zin te maken.
Prijs: € 1.198 p.p., o.b.v. indeling in een 2-pers. B-cabine Economy
Toeslag

  • 2-pers. B-cabine (11 m²), Smaragddek € 98 p.p.
  • 2-pers. A-cabine Economy (11 m²), Rubindek € 229 p.p.
  • 2-pers. A-cabine (11 m²), Rubindek € 298 p.p.

Inbegrepen

  • Transfers per Comfort Class touringcar vanuit Antwerpen naar Parijs H/T
  • Volpension verzorging aan boord
  • Deskundige Nederlandstalige cruiseleader
  • Lezing NAVO-generaal b.d. Arie T. Vermeij

Optioneel

  • Excursie voordeelpakket : € 248 i.p.v. € 298 voor het totaalpakket van 7 excursies
  • Vlieg- of treinarrangement op aanvraag

Meer info: 02 702 70 26 - info.pluscruise@plusmagazine.be

Reisprogramma

1e dag Per touringcar vanaf Antwerpen naar Conflans. Inscheping laat in de middag. Varen door Parijs tijdens het diner.

2e dag Morgenexcursie stadstour Parijs. Varen Parijs – Vernon.

3e dag Vrije tijd in Vernon. Varen Vernon – Les Andelys. Middagexcursie Maison de Claude Monet. Varen Les Andelys – Le Havre.

4e dag Aankomst – Le Havre. Middagexcursie krijtrotskusten van Étretat en Honfleur.


5e dag Dagexcursie Normandië. NAVO-generaal b.d. A.T. Vermeij vertelt je alles over de grootste militaire operatie ooit: de landing in Normandië. Varen Le Havre – Caudebec-en-Caux, inscheping excursiepassagiers. Varen Caudebec-en-Caux – Rouen.

6e dag Morgenexcursie stadswandeling historisch Rouen. Varen Rouen – Poissy.

7e dag Morgenexcursie paleis van Versailles. Varen Poissy – Cergy, inscheping excursiepassagiers. Varen Cergy – Auvers sur Oise. Middagexcursie stadswandeling Auvers sur Oise. Varen Auvers sur Oise – Parijs.

8e dag Aankomst Parijs. Ontscheping na het ontbijt. Per touringcar reis je naar Antwerpen.


Excursiepakket:

Bij reservering boek je voor slechts € 248 p.p. een uitgebreid excursiepakket. Inclusief alle excursies zoals beschreven in het programma. Normaal € 298 p.p. Nu € 50 voordeliger! Dit pakket boek en betaal je meteen bij reservering van je cruise. Wanneer je geen gebruik maakt van het excursiepakket, kan je de excursies ook los aan boord boeken. Je betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen je in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Excursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour zie je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtspunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
Excursieprijs: € 42 p.p.

Excursie Maison de Claude Monet
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proef je de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Excursieprijs: € 49 p.p.

Excursie krijtrotskusten van Étretat en bezoek Honfleur
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heb je een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Vervolgens vertrekken we per touringcar naar het schitterende havenstadje Honfleur. De pittoreske pracht van Honfleur trok veel kunstenaars aan. Honfleur kreeg naam als ontmoetingsplaats van kunstenaars, de impressionisten. Ze verrukten zich, in het voetspoor van Monet, over de lichtval die havens en heuvels beroerde. Tal van schitterende doeken zijn hier gemaakt. Aantrekkelijk is het Vieux Bassin, een oud smaakvol haventje waar statige panden weerspiegelen in het water. De boeiende historie maakt Honfleur tot één van de meest unieke havenplaatsen van de Côte Fleurie. De liefhebbers maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: Vieux Bassin, de schitterende havenkom met de statige pandjes, Place Eugène Boudin, een karakteristiek pleintje omgeven met een mooie verzameling oude panden. De voormalige vestingwerken van Honfleur verwijzen naar de vroegere bewaking van de stad en de haven. De Eglise Ste. Cathérine is een bijzondere kerk met de kenmerkende bouwtraditie die Normandië ooit kenmerkte.
Excursieprijs: € 50 p.p.

Excursie Normandië
Hét hoogtepunt tijdens jouw Seinereis: een bezoek aan de D-day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heb je eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier zie je een interessante Nederlandstalige film over de landing in Normandië. Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Jouw gids vertelt je onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor je leven en besef je wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
Excursieprijs: € 69 p.p.


Excursie stadswandeling Rouen
Tijdens een stadswandeling maak je kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk zie je de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. Je wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Jouw gids vertelt je er graag meer over.
Excursieprijs: € 15 p.p.

Excursie Paleis van Versailles
Per touringcar reis je naar Versailles, net buiten Parijs, om het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen te bezichtigen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit. Je kunt eveneens een bezoek brengen aan de tuinen. Je zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen, paviljoenen etc. Het bezoek aan het Château zelf is een rondgang door les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 m.). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid halverwege bijv. terug te keren naar de ingang.
Excursieprijs: € 58 p.p.

Excursie stadswandeling Auvers sur Oise
Auvers sur Oise, een schitterend stadje gelegen aan de rivier de l’Oise, kan je prima te voet ontdekken. Vanaf de centraal gelegen herberg van Ravoux, ook bekend als het huis van Vincent van Gogh, wandel je via de romaans-gotische kerk van Auvers, naar de verderop gelegen begraafplaats. Hier liggen de beide broers Van Gogh naast elkaar begraven. Ook de herberg zelf, waar Vincent van Gogh de zolderkamer huurde, is een bezoek meer dan waard. Ondanks dat hij slechts zeventig dagen in Auvers-sur-Oise heeft doorgebracht, was hij verbazingwekkend productief in deze korte tijd: de pittoreske locatie, haar inwoners en het omliggende platteland inspireerden hem om meer dan zeventig schilderijen te schilderen. Al wandelend door de straten en steegjes van Auvers, word je hier op elke hoek van de straat aan herinnerd. Een schitterende excursie in de voetsporen van Van Gogh.
Excursieprijs: € 15 p.p.

Overzicht excursiepakket

Stadstour Parijs

€ 42 p.p.

Maison de Claude Monet

€ 49 p.p.

Etretat en Honfleur

€ 50 p.p.

Invasiestranden van Normandie

€ 69 p.p.

Stadswandeling Rouen

€ 15 p.p.

Paleis van Versailles

€ 58 p.p.

Stadswandeling Auvers sur Oise

€ 15 p.p.

Totaal:

€ 298 p.p.

Tip
Indien je bij boeking het excursiepakket afsluit, betaal je geen € 298 p.p. maar slechts € 248 p.p. Een voordeel van maar liefst € 50!Meer info: 02 702 70 26 - info.pluscruise@plusmagazine.be

Lees ook :
le partenaire des médias